Negen mensen komen om tijdens ambulancevlucht op de Filipijnen

Filipijnen, illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Filipijnen, illustratiebeeld.
Negen mensen zijn om het leven gekomen door een crash van een ambulancevlucht in een gebied met veel resorts in de buurt van de Filipijnse hoofdstad Manilla. Hun lichamen zijn geborgen. De crash veroorzaakte een hevige brand en joeg de lokale bewoners op de vlucht, zo meldden de lokale autoriteiten 

De Filipijnse luchtvaartautoriteiten hebben aangegeven dat het vliegtuig een zieke en een medisch team vervoerde. Het vliegtuig was opgestegen in het zuiden van Manila toen het op een vijftigtal kilometers van de hoofdstad van de radar verdween. 

Het vliegtuig was op een medische evacuatievlucht vanuit de stad Dipolog naar de hoofdstad Manilla, ongeveer zestig kilometer verderop. Om een nog onbekende reden verdween het plots van de radar. Het vliegtuig stortte vervolgens neer op een resortcomplex in Pansol, een dorp in de provincie Laguna. Vrijwel onmiddellijk vatte het wrak vuur. 

Toen het vuur enigszins onder controle was, troffen reddingswerkers in de smeulende ruïnes negen lichamen aan, hoogstwaarschijnlijk van de inzittenden van het vliegtuig, een King Air 350. “Niemand zal dit ongeval overleven. Wij veronderstellen dat alle passagiers dood zijn”, zo verklaarde Jeffrey Rodriguez, hoofd van de reddingsdiensten in de stad Calamba. 

Moessonseizoen

Video’s die online zijn geplaatst door getuigen toonden vlammen en zwarte rook die uit het privéresort in Pansol kwamen, een district dat populair is om zijn warmwaterbronnen en zwembaden. 

De crash gebeurde tijdens het moessonseizoen, wanneer er minder toeristen in de resorts van Pansol verblijven in vergelijking met de hete zomermaanden die eindigden in juni. Vliegtuigcrashes komen niet zelden voor op de Filipijnen. Vliegtuigen zijn een belangrijk transportmiddel om de vele eilanden van de archipel met elkaar te verbinden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.