Negen maanden na hevige sneeuwstorm: 'kleine' babyboom in New York

Het is bijna negen maanden geleden dat het noordoosten van de Verenigde Staten - en dan vooral de stad Buffalo in New York - bedolven werd onder de sneeuw. Het hevige winterweer zorgde ervoor dat die maand de geschiedenis inging als 'Snowvember'. En het feit dat vele inwoners dagenlang ingesneeuwd waren, heeft volgens een plaatstelijk ziekenhuis nu ook een ander effect: een kleine babyboom in augustus.

Het Mercy Hospital in Buffalo bereidt zich volgens Amerikaanse media voor op een stijging van 25 procent in het aantal geboortes deze maand. De stad werd vorig jaar in november het hardst getroffen door de historische storm, die tot twee meter sneeuw met zich meebracht. Er viel toen in twee dagen tijd meer sneeuw dan doorgaans in een jaar. "Het ziekenhuis bereid zich voor op de kleine babyboom", bevestigde dokter Lynn-Marie Aronica tegenover WKBW.

"Ik heb nog nooit zo'n significante boom gezien", zegt ook Mary-Ann Murphy, hoofd van de kraamafdeling aan de Daily Mail. "Dat komt omdat de storm zo intens was." Murhpy kon nog naar haar werk wandelen, maar veel mensen zaten ongeveer vier dagen vast. "Eens het ergste voorbij was, keek ik naar onze nieuwe vicepresident en zei: 'Oh, binnen negen maanden zitten we in de problemen!"

"Hij wist niet waar ik het over had, maar rond februari werd het duidelijk dat augustus onze drukste maand zou zijn!", voegt ze eraan toe. Zo worden deze maand 250 aanstaande moeders verwacht in het ziekenhuis, terwijl dat er in augustus doorgaans 200 zijn.

Voorbereidingen
Er werd de afgelopen weken dan ook extra personeel aangenomen om alles in goede banen te leiden. "We zijn er absoluut klaar voor. We hebben zelfs extra kinderbedjes gekocht zodat we zeker de capaciteit hebben om voor deze prachtige baby'st e zorgen", verklaarde Murphy volgens ABC6.

Een kleine stijging in het aantal geboortes na een storm is volgens het Mercy Hospital in Buffalo normaal, maar dit zou dus de grootste stijging ooit zijn volgens het personeel. Volgens de Daily Mail mogen de ziekenhuizen rond Boston en in de regio rond Washington D.C. zich in november waarschijnlijk aan een gelijkaardige babyboom verwachten, na het sneeuwrecord van februari. Al valt het volgens The Washington Post natuurlijk moeilijk te bewijzen dat het weer de reden is voor een hoger aantal bevallingen.

AP
Ook Stephanie en Jason Brueggeman werden enkele dagen geleden de trotse ouders van een 'sneeuwbaby'.
AP Ook Stephanie en Jason Brueggeman werden enkele dagen geleden de trotse ouders van een 'sneeuwbaby'.
EPA