Negen Keniaanse soldaten gedood bij ontploffing in Somalië

Somalische soldaten houden de wacht na een aanslag van al-Shabaab in Somalië, in juli vorig jaar.
EPA Somalische soldaten houden de wacht na een aanslag van al-Shabaab in Somalië, in juli vorig jaar.
In het zuiden van Somalië zijn zondag negen Keniaanse soldaten gedood door een zelfgemaakt explosief. Dat lag langs de kant van de weg en ontplofte toen het Keniaanse konvooi voorbij kwam gereden. Dat heeft de president van Kenia, Uhuru Kenyatta, gisterenavond gemeld.

Kenyatta zegt "geschokt en bedroefd" te zijn. "De missie waarvoor ze alles hebben gegeven, zal worden voortgezet tot de schurken van het terroristische al-Shabaab overwonnen zijn en het Somalische volk weer in veiligheid is", benadrukt de president.

Het konvooi van de Keniaanse soldaten was op weg naar een militaire basis in Dhobley, in de regio Neder-Juba. De aanslag werd opgeëist door de islamisten van al-Shabaab, die zelf beweren vijftien slachtoffers te hebben gemaakt.

Het Keniaanse leger neemt sinds 2011 deel aan de missie van de Afrikaanse Unie in Somalië (Amisom) tegen al-Shabaab, dat banden heeft met al-Qaida. In totaal telt Amisom 20.000 manschappen van naast Kenia ook nog Burundi, Oeganda en Ethiopië.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jakke Troost

    Amerikanen met hun modernste materiaal zijn daar moeten gaan lopen indertijd. Keniaanse leger houdt het daar al 7 jaar uit.