Negen doden na instorten appartementen Rio de Janeiro

Reddingswerkers in Rio de Janeiro zoeken tussen de puinhopen van de ingestorte appartementen naar slachtoffers en overlevenden.
AP Reddingswerkers in Rio de Janeiro zoeken tussen de puinhopen van de ingestorte appartementen naar slachtoffers en overlevenden.
Reddingswerkers in Rio de Janeiro hebben inmiddels negen lichamen geborgen uit de puinhopen van twee gebouwen die vrijdag zijn ingestort. Er zijn nog zeker vijftien vermisten. Tien mensen zijn levend onder het puin vandaan gehaald.

Zaterdagavond werd het levenloze lichaam van een jongen onder het puin gevonden. Daarmee kwam het aantal dodelijke slachtoffers op negen.

 Vrijdagochtend vroeg stortten in de wijk Muzema in het westen van Rio de Janeiro twee appartementengebouwen van vier etages in. De gebouwen bleken illegaal te zijn gebouwd, in een gebied dat wordt beheerst door paramilitaire milities. Ondanks een verbod van de gemeente ging de bouw van het complex toch door en werd het inmiddels bewoond.

Hevig noodweer

Het gebied waar de appartementen stonden, werd eerder deze week getroffen door hevige regenval die Rio de Janeiro teisterde. Bij noodweer op maandag en dinsdag kwamen tien mensen om het leven. Inmiddels is het alweer een paar dagen droog in de stad, maar experts zeggen dat het regenwater de grond onder de ingestorte gebouwen mogelijk zachter heeft gemaakt.

Meer dan 130 brandweerlieden en militairen zoeken sinds vrijdagochtend met speurhonden, drones en helikopters naar slachtoffers en overlevenden. De zoekactie duurt nog voort, omdat volgens een woordvoerder in de puinhopen “mogelijk luchtzakken zijn gevormd, waardoor mensen kunnen ademen”.

Bewoners van omliggende gebouwen zijn geëvacueerd.

Een brandweerman zoekt met een speurhond naar overlevenden.
AP Een brandweerman zoekt met een speurhond naar overlevenden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video