Negen doden en 20 kinderen vermist na aanval van rebellen in Congo

Archiefbeeld - Congolese soldaten patrouilleren in Beni (het oosten van Congo) op 5 oktober van dit jaar in een gebied waar burgers vermoord werden door militanten van ADF (Allied Democratic Forces).
AP Archiefbeeld - Congolese soldaten patrouilleren in Beni (het oosten van Congo) op 5 oktober van dit jaar in een gebied waar burgers vermoord werden door militanten van ADF (Allied Democratic Forces).
Rebellen hebben in het oosten van Congo zeker negen mensen gedood bij aanvallen die 's nachts uitgevoerd werden bij de stad Beni, zo hebben lokale autoriteiten vandaag gemeld. Meer dan twintig kinderen worden vermist na de bestorming van Oicha en Mangboko door rebellen, zei Donat Kibwana, een hoge functionaris, die de aanvallen toeschreef aan militanten van ADF (Allied Democratic Forces).

Het oosten van Congo, dat al door ebola geteisterd wordt, kampt met aanvallen van talrijke rebellengroepen, die vooral vechten voor de grondstoffen in de regio. ADF werd volgens de Verenigde Naties in 1995 opgericht en opereert vanuit het bergachtige grensgebied tussen Congo en Oeganda. De groep wordt ervan beschuldigd duizenden mensen te hebben vermoord, onder wie blauwhelmen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.