Negen doden bij opstand in Braziliaanse gevangenis

Gevangenen worden door de autoriteiten bewaakt bij de gevangenis van Goia, waar minstens negen doden vielen na hevige rivaliteiten tussen verschillende bendes.
EPA Gevangenen worden door de autoriteiten bewaakt bij de gevangenis van Goia, waar minstens negen doden vielen na hevige rivaliteiten tussen verschillende bendes.
Bij een muiterij in een gevangenis in de centrale Braziliaanse staat Goiás zijn gisteren negen doden en veertien gewonden gevallen. Dat berichtten Braziliaanse media. Ruim honderd gedetineerden maakten daarnaast van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen.

Rond de middag braken er gevechten uit tussen leden van rivaliserende bendes. Er ontstond daarbij ook een brand. Volgens de gevangenisadministratie vielen er in totaal negen doden en raakten ook veertien mensen gewond. Tijdens het rumoer slaagden 106 gevangenen er bovendien in om te ontsnappen.

Ondertussen is het vuur door de brandweer onder controle gebracht. De politie slaagde erin om al 29 van de voortvluchtige gedetineerden weer in te rekenen.
Brazilië heeft met 726.712 gedetineerden (cijfers uit 2016) de op twee na grootste gevangenisbevolking ter wereld, terwijl het slechts de capaciteit heeft voor minder dan 370.000. 

In 2017 kostten rellen in de gevangenis er het leven aan meer dan 100 mensen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.