Negen burgers gedood in Amerikaanse droneaanval in Oost-Afghanistan

Nangarhar is een van de meest woelige provincies, waar zowel talibanstrijders en militanten van Islamitische Staat (IS) actief zijn.
EPA Nangarhar is een van de meest woelige provincies, waar zowel talibanstrijders en militanten van Islamitische Staat (IS) actief zijn.
Een droneaanval door Amerikaanse troepen in de Afghaanse provincie Nangarhar heeft gisterenavond laat aan minstens negen burgers het leven gekost. Dat hebben lokale functionarissen gemeld.

Volgens een talibanwoordvoerder waren twee voertuigen getroffen die elf burgers aan boord hadden. Het Amerikaanse leger in Afghanistan reageerde niet onmiddellijk. De aanval gebeurde in het district Sorkh Rod, dat onder controle is van de taliban, aldus provincieraadsleden Abdul Qahar Qadir en Ajmal Omar. De doelwitten waren talibanstrijders, maar enkel burgers zijn om het leven gekomen, aldus de woordvoerder van de provinciegouverneur Ataullah Khogyani.

Volgens raadslid Omar waren de slachtoffers op de terugweg van een picknick uit het naburige district Khogyani.

Vredesakkoord in zicht?

Nangarhar is een van de meest woelige provincies, waar zowel talibanstrijders en militanten van Islamitische Staat (IS) actief zijn. De aanval gebeurde nu de VS en taliban dicht bij een mogelijk vredesakkoord komen, na meer dan anderhalf jaar van onderhandelingen om een einde te maken aan de oorlog in het land.

De Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper zei donderdag in Brussel nog dat de VS en de taliban een "voorstel" hadden onderhandeld om gedurende zeven dagen het geweld te beperken. Volgens president Donald Trump zijn de onderhandelaars dicht bij een akkoord.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guido Pintens

    Amerikanen mogen dat, de rest van de wereld krijgt van Trump sancties opgelegd. Wedden dat hij hier ook niks mee te maken heeft omdat hij niet gebriefd was? Wie gaat hij nu ontslagen? Als er tenminste nog iemand overblijft uit zijn zelf gekozen entourage

  • Daan Roos

    En ze zouden een week lang geen geweld gebruiken als gebaar van goede wil?