Negen brandweermannen gewond na ontploffing op brandend schip in Florida

Het brandende schip in Blound Island, Florida.
AP Het brandende schip in Blound Island, Florida.
Donderdag zijn negen Amerikaanse brandweermannen gewond geraakt na een ontploffing en een brand op een schip. De boot, die normaal auto’s transporteert, lag aangemeerd in een haven langs de kust van Florida. 

De ontploffing deed zich rond 19 uur lokale tijd voor, nadat er brand was uitgebroken op de boot. Het schip is geladen met auto’s en lag aangemeerd in Blound Island, dichtbij de stad Jacksonville. Dat maakte de lokale brandweer bekend op zijn Twitterpagina. Volgens lokale media zijn in totaal negen brandweermannen naar het ziekenhuis gebracht. Sommigen zouden ernstig verwond zijn geraakt.

Het vuur ontstond op het zevende dek, en zorgde voor een complexe situatie voor de brandweerlui. Keith Powers, leidinggevende bij de lokale brandweer, noemde de situatie “een van de meest gevaarlijke situaties waarin je als brandweerman terecht kan komen”. Naast de negen brandweermannen die werden gehospitaliseerd, raakte niemand gewond.

Lees ook:

Onafhankelijk onderzoek naar racisme bij Brusselse brandweer

Doodgeslagen brandweerman Duitsland: drie jongeren aangeklaagd, vier gaan vrijuit

Vlaamse kapitein Kevin Beirnaert (40) beleeft lockdown op verlaten cruiseschip: “Het is hier apocalyptisch stil” (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.