Negen arrestaties bij operatie tegen Hells Angels in Spanje

Archiefbeeld.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld.
Bij een nieuwe operatie tegen de Hells Angels in Spanje zijn in het zuiden van het land negen vermoedelijke leden en helpers van de motorbende gearresteerd. Ze worden onder andere beticht van drugshandel. Dat deelde de paramilitaire politie Guardia Civil vandaag mee. Bij de actie in de stad Málaga, de residentiële badplaats Marbella en andere plaatsen in de provincie Málaga werden rond de 100 kilogram marihuana, twee vuurwapens en 20.000 euro cash in beslag genomen.

De motorbende had volgens officiële vaststellingen drugs vanuit Spanje vooral naar Denemarken en Nederland gesmokkeld. De arrestanten worden beticht van de oprichting van een criminele organisatie, misdaden tegen de volksgezondheid en illegaal wapenbezit. Over de identiteit van de negen mannen werden geen bijzonderheden gegeven.

In 2013 werden de jarenlange Duitse president van de intussen ontbonden groep Hells Angels in Hannover, Frank Hanebuth, en verschillende andere groepsleden op het Baleareneiland Mallorca opgepakt. Na twee jaar achter de tralies werd de 50-jarige leider op 27 juli op borg uit de voorlopige hechtenis ontslagen. Hem wordt lidmaatschap van een criminele organisatie, mensenhandel, vrijheidsberoving, afpersing, souteneurschap en witwassen ten laste gelegd. Het staat nog niet vast of en wanneer het tot een proces komt.