Neergestoken extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat aan beterhand

Bolsonaro vlak nadat hij een mes in zijn buik kreeg tijdens een campagnebijeenkomst.
REUTERS Bolsonaro vlak nadat hij een mes in zijn buik kreeg tijdens een campagnebijeenkomst.
Het extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, is aan de beterhand nadat hij donderdag tijdens een campagnebijeenkomst in de buik werd gestoken. Dat hebben medische bronnen gemeld.

Volgens een ziekenhuis in Sao Paolo heeft nog steeds intensieve zorg nodig. Via Twitter meldde Bolsonaro: "Het gaat goed met mij, ik ben aan de beterhand."
De 63-jarige politicus werd donderdag neergestoken tijdens een campagnebijeenkomst in Juiz de Fora. Hij werd geraakt aan zijn ingewanden, en moest een spoedoperatie ondergaan. Hij zal nu nog minstens een week moeten rusten. 

De vermoedelijke dader werd gearresteerd. De 40-jarige man, een oude activist is van de linkse partij PSOL, zou verklaard hebben dat hij handelde "in naam van God".

 Bolsonaro geldt als groot bewonderaar van de militaire dictatuur (1964-85), die gepaard ging met willekeurige arrestaties, folteringen en moorden. Regelmatig laat hij zich racistisch, seksistisch of homofoob uit. In de jongste peiling voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen ligt Bolsonaro op kop met 22 procent.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric brack

    Iemand die niet links denkt wordt extreem rechts genoemd en moet opgeruimd worden volgens linkse recalcitrante satrapen. De vrije meningsuiting is alleen vrij als ze naar de welriekende linkse dreef stinkt !

  • pat coens

    als je dit eens allemaal leest wat er gebeurd in de wereld is het gedachte goed van 40 niet ver meer af , triestig dat dit in de 20ste eeuw nog kan