Neergeschoten Republikeins congreslid opnieuw naar intensieve

ap
De toestand van het Republikeins congreslid dat vorige maand werd neergeschoten tijdens een honkbaltraining in de buurt van Washington DC, gaat opnieuw achteruit. Volgens het ziekenhuis in de Amerikaanse hoofdstad waar Steve Scalise wordt verzorgd, is de man weer naar de afdeling intensieve zorgen verhuisd nadat hij een infectie opliep.

Volgens het MedStar Washington Hospital Center is de gezondheidstoestand van het congreslid uit Louisiana ernstig en was hij er gisteravond erg aan toe.

Scalise en vier andere mensen raakten gewond toen een schutter het vuur opende terwijl ze aan het trainen waren voor het jaarlijkse Congressional Baseball Game in Alexandria, Virginia. Dat is een liefdadigheidswedstrijd. De politie schoot de 66-jarige James Hodgkinson - een hevige tegenstander van president Donald Trump - dood.

Heup
De Republikein werd door de dolle schutter onder meer geraakt in de heup en verloor veel bloed. Hij onderging verscheidene operaties en zijn toestand was de afgelopen weken verbeterd. Tot nu.

afp