Neefje Spaanse koning gaat zwaar uit de bocht in pretpark

twitter
De zestienjarige Don Felipe Froilán, de vierde in lijn voor de troonopvolging in Spanje, voelt zich door zijn koninklijke afkomst verheven boven het plebs. Dat liet het neefje van de Spaanse koning Felipe duidelijk merken in een pretpark in Madrid. Hij schold er een personeelslid op racistische wijze uit.

De arrogante tiener wou een hele rij voorsteken bij een attractie maar het personeel zei dat hij mee moest aanschuiven zoals de rest. Dat was niet naar de zin van Don Froilán die in woede uitbarstte. Hij zwierde een leraar naar het hoofd dat hij de vierde in lijn voor de troonopvolging is. En hij haalde uit naar de werknemers van het pretpark. "Hou je wafel, jij verdomde chino", brieste hij. 'Chino' is in Spanje een scheldnaam voor iemand van Chinese afkomst.

Daarop werd de jongen - voluit: Felipe Juan Froilán de Todos los Santos de Marichalar y Borbón - het pretpark uitgegooid. Het is niet de eerste keer dat hij de pers haalt met zijn bedenkelijke gedrag. Vorig jaar werd hij van school gesmeten nadat hij tweemaal niet slaagde voor zijn examens. En in 2012 schoot hij zichzelf in de voet tijdens de jacht. Hij was toen nog geen 14, de wettelijke minimumleeftijd in Spanje om wapens te mogen hanteren. Froilán is de zoon van Elena, hertogin van Lugo en de zus van koning Felipe.