Ga naar de mobiele website
^ Top

Nederlandse zoo roept mensen op: kom zondag vooral niet

ANP
De Nederlandse dierentuin Burgers' Zoo heeft mensen opgeroepen komende zondag niet naar het park te komen. Er worden die dag veel Duitsers verwacht vanwege een kortingsactie en er is een speciale dag voor een groep leden van het Wereld Natuur Fonds.

Burgers' Zoo, een dierentuin in Arnhem, deed de ietwat vreemde oproep gisteren via sociale media en op zijn website. Volgens de boodschap bestaat de mogelijkheid dat de maximale bezoekerscapaciteit van het park wordt gehaald.

De dierentuin raadt bezoekers aan om een ander weekend of op een doordeweekse dag het park te bezoeken. De Duitse kortingsactie loopt nog tot het einde van de maand maart. De zoo verwacht dat daarna de problemen achter de rug zijn.

Vorige week zondag moest het park al voortijdig de deuren sluiten, vanwege de grote toeloop van bezoekers. Ook waren er die dag grote verkeersproblemen op de wegen van en naar het park.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Renzo De Hond

  De Burgers Zoo zou de mooiste zoo van Nederland zijn. Persoonlijk vind ik er niks aan. Je moet veel te ver wandelen om amper dieren te zien. En er liggen teveel steile hellingen in die zeer zwaar zijn voor ouderen of mensen die iets minder goed te been zijn. Alleen het aquarium gedeelte is de moeite. De zoo van Planckendael in ons land is veel mooier.

 • MYRTHE PASS

  Ach Sven, in een zoo zitten de dieren teminste beschermd; anders waren er al veel wilde dieren uitgeroeid. Kijk in eigen boezem bij het houden van een konijn, goudvis, een paard op stal... voor je de zoo bekritiseert. De dieren zijn daar veilig en er wordt goed voor hen gezorgd!

 • Gedra Gedra

  Ja waarom doen ze dan zulke acties.

 • Sven Kerstens

  Ga gewoon nooit naar een zoo, laat dieren niet hun arme leven slijten in een te kleine gevangenis!

Meld een bug