Nederlandse vrouw zwaargewond na ongeval met kart in Walibi Holland

ANP
Een Nederlandse vrouw is vandaag ernstig gewond geraakt bij een ongeval in pretpark Walibi Holland in Biddinghuizen, Flevoland. De vrouw crashte met een kart.

Het ongeluk op de Red Bull Kart Fight Exhibition Track zorgde voor paniek onder de bezoekers, zo vertelt een getuige aan Looopings. “Het lijkt alsof ze tegen de reling is geknald. Er was veel bloed te zien”, klinkt het. “Haar familieleden begonnen keihard te schreeuwen.”

Medewerkers schoten de gecrashte vrouw meteen te hulp. Niet veel later kwam een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer werd uiteindelijk per ambulance zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd. Het attractiepark bevestigt dat er een incident is geweest en onderzoekt wat er precies is gebeurd. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die toezicht houdt op de veiligheid in pretparken, stelt een onderzoek in naar het ongeluk. "Dat houdt in dat de betreffende attractie voorlopig niet gebruikt mag worden. Dat mag pas weer als onze inspecteurs deze weer hebben goedgekeurd", klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.