Nederlandse vrouw overleden die alleen van 'licht en lucht' leefde

Thinkstock
In het Nederlandse Utrecht is een vrouw overleden, naar alle waarschijnlijkheid omdat ze geloofde dat je kan leven van licht en lucht en geen voedsel nodig hebt. Ze is niet de enige die dat denkt. Ze noemen zichzelf 'breatharians' en je vindt er over de hele wereld, ook in ons land. Doorgaans zijn de 'ademhalisten', zoals ze ook bekendstaan, wel minder streng in de leer dan de Nederlandse vrouw.

Jeanette was 62 jaar toen ze overleed in het huis waar ze samenwoonde met haar zus Leonoor en twee andere leden van de minisekte 'Contact & Muziek'. Vier zielen die waren samengekropen omdat de liefde en het leven hen tikken had uitgedeeld. In hun buurt in Utrecht stonden ze bekend als vreemde vogels. Ze waren graatmager en drongen graag hun visie op het leven op. Vanaf 2014 gingen ze het 'ademhalisme' aanhangen, een leer die onderwezen wordt door de Australische goeroe Jasmuheen. Voedsel hebben we niet echt nodig, zegt hij, enkel licht, lucht, contact en warmte. Madonna heeft het ademhalisme een tijdje beoefend, zij zag het als een dieet. Michelle Pfeiffer ging een stapje verder en belandde zelfs in een sekte.

Waar komt het 'ademhalisme' vandaan? En zijn er ook aanhangers in ons land? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1  euro!
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Angelo Cabooter

  Compleet gestoord als je denkt dat je enkel van licht en lucht kan leven. Voedsel heb je nodig om vitaminen te kunnen krijgen en andere zaken En water heb je ook nodig.

 • mis tanget

  Sinds 2014. Nog lang volgehouden, vind ik. Hoe verschrompeld moeten die organen niet zijn om over uitvallende tanden en brekende botten nog te zwijgen. Krankzinnigheid ten top !

 • Maddy V

  Lang zal ze nog ni bezig geweest zijn,iemand die een jaar ni eet is dood, en de lucht die ze nu inademen zal er ook geen goed aan doen, goe zot

 • Kim Peeters

  Hollandse zuinigheid op zn meest ultiem

 • jean petermans

  Tja........ Theorie en praktijk zijn altijd anders