Nederlandse vrouw in Australië vermoord terwijl ze aan het skypen was

Maud Steenbeek.
RV Maud Steenbeek.
Een Nederlandse vrouw is eerder deze week op vreselijke wijze vermoord in Australië. Maud Steenbeek (61) was aan het skypen met een familielid toen ze neergestoken werd in haar woning in Melbourne. Dat melden verschillende Australische media, waaronder 7News

Steenbeek was moeder van twee kinderen en werkte als yogalerares. Ze was aan het videobellen met een familielid toen Xochil O’Neill (28) haar huis binnendrong, haar besloop en neerstak. De verbinding werd kort daarop verbroken.

Het familielid schakelde in paniek de zoon van Maud in. Die haastte zich naar haar huis in de buitenwijk Heidelberg, maar kwam te laat. Zijn moeder lag al dood op de grond. 

Verdachte opgepakt

De zoon viel daarop meteen de dader aan, die zich nog in het huis bevond. De Australische politie heeft de 28-jarige man opgepakt. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Volgens buren had Steenbeek net voor haar dood nog geroepen dat de indringer “meteen haar huis moest verlaten”.

Verdachte Xochil O'Neill.
RV Verdachte Xochil O'Neill.

Mogelijk was de man verward. Volgens buurtgenoten woont hij in de buurt en had hij al vaker vreemd gedrag vertoond. Of de twee elkaar kenden, is niet bekend.

Grote bloemenzee
De familie van de vrouw is naar Australië afgereisd voor de uitvaart en om haar twee zonen bij te staan. Bij haar woning ligt inmiddels een grote bloemenzee. Haar zonen brachten ook een statement uit.

“Lieve moeder. Je was de meest geweldige, sterke, onafhankelijke, liefhebbende moeder en vrouw die we ooit hebben ontmoet”, klonk het. “Je gaf ons kracht toen we zwak waren, je gaf ons leiding toen we verloren waren en je toonde ons liefde toen we haat voelden. We voelen ons leeg nu je er niet meer bent, maar je kracht en geest zullen ons voor altijd verenigd houden.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Karolien Moyaerts

    Veel sterkte aan familie en vriendem