Nederlandse vader “gaat los” op Duitser die te dicht bij kinderen rookt

Getty Images/iStockphoto
Een Nederlander heeft een 66-jarige Duitse man het ziekenhuis in geslagen omdat die laatste te dicht bij de kinderen van de Nederlander rookte. De vader wilde niet dat zijn kinderen blootgesteld werden aan de rook van de sigaret.

Het Nederlands gezin, dat bestaat uit een koppel en twee kinderen van 3 en 1 jaar, was in München uit een trein gestapt en wilde met hun bagage en de twee kinderwagens de lift nemen. Daar stuitten ze op een rokende Duitser. De moeder sprak de roker aan en verzocht hem aan de kant te gaan zodat haar kinderen de rook niet zouden inademen. Toen de man weigerde, probeerde ze zijn sigaret af te pakken. Daar was de roker niet mee gediend en hij duwde de vrouw weg. Dat pikte haar partner (34) niet.

Volgens Duitse media “ging hij los” op de roker. De politie moest een einde aan het gevecht maken. Sindsdien zit de Nederlander vast. De Duitse politie meldde dat het slachtoffer onder meer met een wond in het ziekenhuis is opgenomen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • piet devlieger

  Stop die agressor een maand of drie in de bak en nog een fikse boete en schadevergoeding erbij. Wat zijn dat nu voor manieren ?

 • Guy De Smet

  Niet te vergeten dat het rookverbod in Duitsland niet wordt gehanteerd zoals hier of in Nederland. Het kan die nederlander een aardig centje kosten.

 • stefan crama

  Je kinderen enkele meters van die roker verwijderen was ook een oplossing.

 • Heidi Cuvelier

  Vader wil niet dat kinderen sigarettenrook inademen, kan ik begrijpen... En dan moeten ze maar toekijken hoe hun eigen papa geweld gebruikt om zijn idee duidelijk te maken? Is dat gezond???

 • Robert DE REU

  Dat ze die gekke Nederlander maar een paar maand in de cel daar houden, trouwens het zal zeker nog gebeuren, dat komt ervan met de hetze die tegenwoordig tegen rokers wordt gevoerd.