Nederlandse twitteraar ‘vernedert’ Trump, president reageert boos

President Trump bij terugkeer van zijn trip naar North Carolina in de tuin van het Witte Huis met een volgens Amerikaanse media “absoluut meer gebronsd gezicht dan normaal”.
REUTERS President Trump bij terugkeer van zijn trip naar North Carolina in de tuin van het Witte Huis met een volgens Amerikaanse media “absoluut meer gebronsd gezicht dan normaal”.
De Amerikaanse president Donald Trump voelt zich vernederd door een tweet van een Nederlander. Dat blijkt uit een reactie van het staatshoofd op het bericht van Maarten van der Linden. Die gaf daarin op ludieke maar rake wijze commentaar op een foto van Trump.

De foto laat de Amerikaanse president zien in de tuin van het Witte Huis, gisteren na terugkeer van een bezoek aan de stad Charlotte in North Carolina. Trump bezocht er een economische top en kondigde ‘Opportunity Now’ aan, een​ ​nieuw project om achtergestelde steden in het hele land nieuw leven in te blazen.

Op de foto, gemaakt door Witte Huis-fotograaf William Moon, heeft de president een opvallend oranje gekleurd gezicht met een scherpe witte lijn bij de haargrens. Alsof hij een ‘maskertje’ heeft gekregen. De afbeelding, gepubliceerd op Twitter-account White House Photos, veroorzaakt wereldwijd ophef en lokte duizenden reacties uit op sociale media. Op Facebook is zelfs een speciale pagina gewijd aan de ‘internet memes’ met als titel: Big Tangerine Energy (Grote Mandarijn Energie).

Een van de reacties kwam van Maarten van der Linden. Hij retweette de foto - nota bene zwart-wit - met als commentaar: “OMG America, jullie president!” Hij gebruikte de hashtags #toomuchmakeup en #orangeface. Trump reageerde er vandaag op met de tekst: “Meer nepnieuws. Deze foto was overduidelijk gefotoshopt, maar de wind was sterk en zag mijn haar er niet goed uit? Alles om te vernederen!”

De reactie van Trump op de commentaar van Van der Linden is opmerkelijk. De Amerikaanse president heeft 72,3 miljoen volgers op Twitter, de Nederlander 151. Na de tweet kreeg Van der Linden er een heleboel volgers bij.
66 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lars vandenberge

  Trump een goede president, laat me niet lachen en de aarde is ook plat zeker?

 • Gilles Standaert

  Burisma, Privatbank, Letland, Cyprus, hou jullie daar maar eens mee bezig. Of is het no limits van de europese politieke elite? Het zou me niet verbazen.

 • Jean Petermans

  @Mario Adams,, zijn ego is zo immens groot dat het ingebakken zit.

 • Marc Van ingelghem

  Wat heeft dit met nieuws te maken.

 • Jens van den Broeck

  Sorry hoor, maar is dit nu... nieuws?