Nederlandse trouwstoet loopt uit de hand: agent knock-out geslagen

Illustratiebeeld.
AFP Illustratiebeeld.
Een bruiloftsgast die mee reed in een trouwstoet heeft vanmiddag in het Nederlandse Rotterdam een politieagent neergeslagen. Dat meldt de politie. Toen agenten de stoet controleerden vanwege onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag, misdroegen enkele feestgangers zich. De politie zegt nog op zoek te zijn naar de man die de collega bewusteloos sloeg. Drie anderen zijn wel aangehouden.

Rond 16 uur kwamen de eerste meldingen over de trouwstoet die voor veel overlast zorgde. De klachten gingen over onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag, maar ook over bruiloftsgasten die op autodaken zaten en het andere verkeer tegenhielden. Toen agenten de feestgangers wilden aanspreken, gingen ze ervandoor. Een politieman die een van de gasten wilde aanhouden, werd zo hard geslagen dat hij viel en korte tijd het bewustzijn verloor.

Te hulp schietende agenten achtervolgden de trouwstoet die weer verder was gereden. De auto’s werden alsnog stilgezet en zijn drie mannen opgepakt. Een van de auto’s bleek als gestolen geregistreerd te staan.

Het is niet voor het eerst dat bruiloftsgasten zich na een bruiloft misdragen op de Rotterdamse wegen. Leefbaar Rotterdam pleitte eerder al voor een keiharde aanpak van overlastgevende trouwstoeten.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Van Schelvergem

  Ik hoef dat niet te weten dat ze huwen die belachelijke zever van toeteren en roekeloos rijgedrag moet zwaar bestraft worden .

 • Patrick Kelchtermans

  Nou, lekker gezellig toch, zo'n losgeslagen testosteronheethoofd op je trouwpartijtje? Dat is weer een leuk verhaal waar nog lang mee gelachen kan worden in de familie van het gelukkige koppeltje.

 • Edgard Moens

  Je ziet wie in Nederland en ook in België de baas aan het worden is. De demografische evolutie toont stilaan aan dat de autochtone bevolking tegen pakweg einde deze eeuw de minderheid zal uitmaken. Beter tegen dan maken dat je wegkomt.... voor mij hoeft het alvast niet meer.

 • Cor Dierckx

  Hier zijn het brandweermannen maar het hoort er tegenwoordig bij.Agent of brandweerman die zich verdedigt daar komt direct een onderzoek naar of het wel nodig was, de aanvaller gaat vrijuit daar zorgt een pro-deo advocaat voor die er natuurlijk niets van gezien heeft.