Nederlandse toeriste (26) gewond door verdwaalde kogel tijdens schietpartij in populaire Mexicaanse kustplaats

Foto ter illustratie. Politie in Playa del Carmen.
AFP Foto ter illustratie. Politie in Playa del Carmen.
Een Nederlandse vrouw is gisterenavond gewond geraakt in Playa del Carmen, een bij toeristen erg populaire kustplaats in Mexico. De vrouw uit Maastricht bevond zich in de buurt van een vuurgevecht tussen de politie en een man, en werd door een kogel in de arm geraakt. 

De schietpartij ontstond nadat de politie de achtervolging had ingezet op een man, die door de Mexicaanse autoriteiten als Jaime N. is geïdentificeerd. De man kreeg op straat ruzie met een andere man die hem nog geld schuldig zou zijn. De schuldenaar zag dat Jaime gewapend was en wilde de politie waarschuwen, maar de schuldeiser nam de benen met diens mobiele telefoon. 

Toen de politie de grijze Toyotabus wilde stoppen waarin N. reed, werden ze beschoten. Ook tijdens de achtervolging daarna vielen er meerdere schoten. 

De Nederlandse vrouw (26) werd door een verdwaalde kogel in de arm geraakt. Het gaat volgens de Mexicaanse politie om een zekere Elizabeth, die volgens lokale media in Maastricht woont. De toeriste kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert niet in levensgevaar. 

Jaime N. kon ingerekend worden door de politie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.