Nederlandse toeriste (26) gewond door verdwaalde kogel tijdens schietpartij in populaire Mexicaanse kustplaats

Foto ter illustratie. Politie in Playa del Carmen.
AFP Foto ter illustratie. Politie in Playa del Carmen.
Een Nederlandse vrouw is gisterenavond gewond geraakt in Playa del Carmen, een bij toeristen erg populaire kustplaats in Mexico. De vrouw uit Maastricht bevond zich in de buurt van een vuurgevecht tussen de politie en een man, en werd door een kogel in de arm geraakt. 

De schietpartij ontstond nadat de politie de achtervolging had ingezet op een man, die door de Mexicaanse autoriteiten als Jaime N. is geïdentificeerd. De man kreeg op straat ruzie met een andere man die hem nog geld schuldig zou zijn. De schuldenaar zag dat Jaime gewapend was en wilde de politie waarschuwen, maar de schuldeiser nam de benen met diens mobiele telefoon. 

Toen de politie de grijze Toyotabus wilde stoppen waarin N. reed, werden ze beschoten. Ook tijdens de achtervolging daarna vielen er meerdere schoten. 

De Nederlandse vrouw (26) werd door een verdwaalde kogel in de arm geraakt. Het gaat volgens de Mexicaanse politie om een zekere Elizabeth, die volgens lokale media in Maastricht woont. De toeriste kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert niet in levensgevaar. 

Jaime N. kon ingerekend worden door de politie.

Quintana Roo Police Department

Quintana Roo Police Department Statement Today, around 18:47 hours on the outskirts of Playa del Carmen on Avenida 30 and Avenida Benito Juárez in the Colonia Centro of Solidaridad municipality, a...
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.