Nederlandse tieners dwingen kleuters tot seks in speeltuin

In Nederland heeft de politie vier tieners aangehouden die twee kleuters gedwongen hebben seksuele handelingen met elkaar te verrichten in een speeltuin. De tieners legden de onthutsende taferelen vast op hun gsm en verspreidden de beelden.

Jongen en meisje van vijf
De politie heeft twee jongens van 13 jaar uit Rijnsburg en twee meisjes van 15 en 17 jaar uit Katwijk aangehouden op verdenking van het vervaardigen, bezitten en het verspreiden van kinderporno. De kleuters, die zij voor hun wansmakelijke praktijken misbruikten, zijn een jongen en een meisje van vijf jaar.

Nichtje ontdekt wansmakelijke praktijken

De melding over de ontucht kwam op 9 april bij de politie binnen. Een nichtje van een van de slachtoffers was erachter gekomen wat zich in de speeltuin had afgespeeld. De verdachten hadden het 5-jarige jongetje in de speeltuin ertoe aangezet het meisje uit te kleden en seksuele handelingen met haar te verrichten. Alles werd met de camera van een gsm vastgelegd.
 
Laptops, computers en gsm's in beslag
Deze week zijn de vier verdachten opgepakt. Hun mobiele telefoons, laptops en pc's zijn in beslag genomen. Volgens de politie blijkt uit de verhoren dat vooral het 15-jarige meisje uit Katwijk aanzette tot de seksuele handelingen en opnames maakte met haar gsm. De twee jongens uit Rijnsburg en de 15-jarige Katwijkse worden morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De 17-jarige wordt nog verhoord.
 
Volgens de politie heeft de ontuchtzaak "veel impact" op de slachtoffertjes en hun familie. (anp/eb)