Nederlandse sauna biedt excuses aan voor gebruik bewakingscamera's

Beelden van de beveiligingscamera's van de Sauna & Beauty Oase in Nederasselt.
AD Beelden van de beveiligingscamera's van de Sauna & Beauty Oase in Nederasselt.
De Nederlanse Sauna & Beauty Oase uit Nederasselt heeft op haar website excuses aangeboden voor het gebruik van bewakingscamera's. De excuses komen er nadat vorige week bleek dat er naaktbeelden van handbalsters op internet circuleerden.

De politie verdenkt een man uit Drachten van het plaatsen van de beelden. Hoe hij aan die filmpjes kon komen wordt nog uitgezocht. Inmiddels zijn er meer filmpjes uit Nederasselt opgedoken. Het bedrijf gebruikte vier camera's tegen diefstal en ongewenste intimiteiten. De laatste camera is donderdag uitgezet. Volgens de eigenaar van de sauna kon alleen de directie filmbeelden bekijken. Dat is nooit zonder reden gebeurd, zegt hij. ,,In het verleden was er een aantal keren aanleiding om de beelden terug te kijken'', schrijft hij.

Saunabezoekers wisten dat er camerabewaking was, stelt de directie. Maar op internet zijn veel bezoekers woedend dat ze zonder medeweten naakt zijn opgenomen. Ook de politie wordt overspoeld met reacties. Er is een speciaal meldpunt geopend voor saunagasten die zich benadeeld voelen.

Gehackt?

De politie onderzoekt onder meer of de Nederasseltse beelden echt zijn gehackt of dat de eigenaar ze mogelijk zelf heeft geplaatst. De sauna deed in januari en vorige week aangifte van hacken. Ook de strafbaarheid van het ophangen en inschakelen van verborgen camera's wordt onderzocht, zegt een politiewoordvoerster. ,,Wij hopen dat de politie snel achterhaalt wie verantwoordelijk is voor dit enorm vervelende voorval'', laat de saunadirectie weten.

Afgelopen weekend raakte bekend dat er ook beelden uit ons land op het internetforum staan. Het gaat om beelden uit de kleedruimtes van het sportcomplex van de HoGent. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Lesage

    'Camera's om ongewenste intimiteiten tegen te gaan....'... jawadde, zo had ik het nog niet bekeken !!!! En niemand stelde zich daar vragen bij, toen die camera's geplaatst werden ???? Tsss, tsss, kom, kom, kom, u er niet proberen uit te praten, hé !! Die vlieger gaat niet op. Maar toch goed geprobeerd !!!