Nederlandse regering wil gebruik van vuurwerk serieus inperken

Het eindejaarsvuurwerk aan de Erasmusbrug in Rotterdam.
EPA Het eindejaarsvuurwerk aan de Erasmusbrug in Rotterdam.
De Nederlandse regering wil de verkoop van consumentenvuurwerk sterk aan banden leggen. Dat heeft minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid na de ministerraad gezegd.

"We willen een serieuze verdere inperking van het vuurwerk", zei de bewindsman. Belangrijke leidraad daarbij is de wens van de politie en hulpdiensten en het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die pleiten allemaal voor een verbod van knalvuurwerk en vuurpijlen.

Tijdens oud en nieuw deden zich weer meer incidenten voor. "Een wildwestpuinhoop", noemde Grapperhaus het. In de Tweede Kamer is al een meerderheid voor een verdere beperking van het vuurwerk.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Willem Sliggers

    Vuurwerk inperken? larie noem ik dat. Verspreid meer foto's van de vuurwerk-slachtoffers . Dat stemt misschien tot nadenken .

  • Marianne Van den Lemmer

    De dieren zijn u dankbaar.

  • Marie Belde

    Eindelijk - mensen mé verstand... zal in Belgie ni lukken .....