Nederlandse politie vond maandag deze Chinese jongen in station van Utrecht. Nog altijd weet niemand wie hij is

Al dagenlang zoektocht naar familie

Het loopt nog geen storm met tipgevers over een in Utrecht gevonden Chinese jongen. De herkomst van het volstrekt onbekende kind is al sinds maandag een raadsel.
Nederlandse politie Het loopt nog geen storm met tipgevers over een in Utrecht gevonden Chinese jongen. De herkomst van het volstrekt onbekende kind is al sinds maandag een raadsel.
In het Centraal Station van Utrecht is maandag in de stationshal een onbekende Chinese jongen gevonden. Al dagenlang is onduidelijk wie hij is, en niemand is hem komen ophalen of heeft hem als vermist opgegeven. De Nederlandse politie zit met de handen in het haar. 

Maandag liep de jongen alleen rond in de stationshal van Utrecht CS, met een rugzak met kleding. Hij zwierf rond “op zoek naar zijn vader” en had geen papieren bij zich. Praten met een tolk bleek geen soelaas te bieden: de vermoedelijk 12 tot 16 jaar oude jongen (1,75 meter, bril, zwart stekelhaar) laat zelf bitter weinig los over zijn herkomst. Het is niet duidelijk wie zijn familie is of waar hij verbleef voor hij alleen aangetroffen werd in het station.

Mysterie

De politie trok gisteren aan de alarmbel en verspreidde gegevens over de minderjarige jongen in de hoop het mysterie op te helderen. Hoewel zeker honderdduizenden mensen gisteren en vandaag lazen over hem kwam er nog nauwelijks informatie binnen. De politie kreeg tot nu toe slechts twee tips. Die hebben niets opgeleverd. 

Daarom is vandaag alsnog een foto van de jongen verspreid, iets wat gisteren bewust niet gebeurde omdat de politie dit gelet op de privacy een ‘heel heftig’ middel vond om direct in te zetten. Er werd eerst gekozen voor een duidelijke persoonsbeschrijving en een foto van zijn rugzak. Maar omdat er maar geen schot in de zaak komt, delen ze nu dus wel een foto.

Veilig

“We doen een dringende oproep aan het publiek om mogelijk relevante informatie met de politie te delen”, klinkt het. “Wie heeft de jongen op de bewuste avond gezien of heeft gezien waar de jongen vandaan kwam? Informatie is hartstikke welkom in de zoektocht naar zijn familie.”

De jongen is ondergebracht op een veilige plek en verkeert in goede gezondheid. De politie gaat verder met het onderzoek. “Ja het is een heel raar verhaal”, klinkt het daar. “Maar we hopen dat iemand zich nu alsnog meldt voor hem.”

De rugzak die de jongen bij zich had.
Politie De rugzak die de jongen bij zich had.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video