Nederlandse politie vindt zwangere vrouw, 5 kinderen ingeklemd tussen autobanden in vrachtwagen

De vluchtelingen kwamen allen uit India
Politie De vluchtelingen kwamen allen uit India
Verstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden, troffen de Nederlandse politie en Koninklijke Marechaussee (KMar) 18 vluchtelingen aan in een kleine vrachtwagen. Onder hen waren vijf kinderen. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden waarin ze zich bevonden, verkeerden zij allen in goede gezondheid.

Zondagochtend ontving de KMar een tip over mogelijke vreemdelingen in een vrachtwagen, die onderweg was vanuit Hoek van Holland naar Engeland. Tussen de lading vonden agenten zeven mannen, zes vrouwen en vijf kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar, allen afkomstig uit India. Een van de vrouwen was zwanger. De groep is overgedragen aan de Afdelingen Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) . De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Toename

Het aantal ‘inklimmers’ dat wordt aangetroffen door de politie in het Rotterdamse havengebied blijft stijgen. Begin juni werd nog een uitgebreide controle gehouden.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • diane colman

    Hoe komen die hier allemaal terecht in Europa?? Een artikel in de HUMO "Europa moet meer schrik hebben over de invasie van asielzoekers van over zee dan over een conflict met Poetin". En zo zie ik het ook... en Europa slaapt gerust verder en doet de oogjes toe.... ze zijn alleen maar wakker voor de Brexit, de benoemingen in de EG enz.

  • Patrick Weyers

    Van India? Is daar ook oorlog? De hele wereld wilt genieten van een Europa met open grenzen.

  • guido vermeyen

    Toch raar, meestal zijn die vrouwen dan nog zwanger, precies om te zeggen, wij willen een speciale behandeling....en nog 5 koters erbij....wat moet je daarmee in een 'vreemd" land....ofwel hebben ze daar al een 'opvang' geregeld.