Nederlandse politie valt acht panden binnen: "Actie gericht tegen de mocro-maffia"

EPA
De Nederlandse politie is vanmorgen acht panden binnengevallen op vier verschillende locaties. Daarbij zijn zeven mensen aangehouden. De politieactie vindt plaats wegens een "lopend onderzoek".

Een van de locaties waar de actie plaatsvond, is in de buurt van het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein. De omgeving is daar afgezet. Er vonden ook huiszoekingen plaats in Utrecht, Tiel en Vianen. Er zijn tientallen agenten bij de actie betrokken, zegt een woordvoerder. 

ANP

Volgens de krant 'De Telegraaf' gaat het om een actie die gericht is tegen de 'mocro-maffia', maar dat wil de politie niet bevestigen. De krant meldt dat in de regio waarin de politie de invallen heeft gedaan veel familie woont van Redouan T. uit Vianen. T. staat op de nationale opsporingslijst van politie en Openbaar Ministerie omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een reeks liquidaties in het criminele circuit in Nederland.

ANP

T. is volgens De Telegraaf niet opgepakt. De politie doet vooralsnog geen mededelingen over de resultaten van de huiszoekingen. Die zijn wel afgerond, meldde de politie rond het middaguur.

ANP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Mulders

    De Marokkaanse drugsmaffia heeft zijn tentakels in de ganse EU. Het wordt tijd dat ze eens grondig worden aangepakt.