Nederlandse politie speurt naar 33-jarige moordverdachte die twee slachtoffers achterliet in bioscoop

De bioscoop ligt in de binnenstad van Groningen. De omgeving is door de politie afgezet.
ANP De bioscoop ligt in de binnenstad van Groningen. De omgeving is door de politie afgezet.
De Nederlandse politie is dringend op zoek naar de 33-jarige Ergün Senarabaci. Hij wordt ervan verdacht twee personen om het leven te hebben gebracht in de Pathé-bioscoop in Groningen. De twee doden waren schoonmakers: een echtpaar van in de vijftig dat samen in de bioscoop werkte, dat schrijft het Nederlandse AD.nl. 

Zaterdagochtend werden de lichamen van de twee slachtoffers - schoonmakers Gina en Marinus - gevonden in een bioscoop in Groningen. De twee slachtoffers werkten al jaren in de Pathé-bioscoop, vertelt een halfbroer van de overleden vrouw. Ze werkten altijd ‘s ochtends en begonnen dan omstreeks half acht. 

Het echtpaar laat twee kinderen na. Het gaat om een zoon en dochter van in de twintig, zegt de halfbroer van Gina. “De zoon loopt op dit moment stage in Korea. Hij probeert nu op alle mogelijke manieren zo snel mogelijk naar Nederland te komen.”

De omgeving rond de bioscoop werd een tijdje afgesloten en het complex blijft dit weekend dicht.

De verdachte van achteren gezien op bewakingsbeelden.
Videostill De verdachte van achteren gezien op bewakingsbeelden.

Verdachte

Later op de dag maakte de politie de naam van een verdachte bekend. De 33-jarige Ergün Senarabaci is een bekende van de politie. Er werd enkele foto’s van hem verspreid, waaronder beelden van het moment dat de verdachte de bioscoop verlaat. Het is onbekend waar Senarabaci momenteel verblijft. Getuigen worden gevraagd zich te melden.

De verdachte stond vorige week donderdag zo goed als zeker nog terecht voor de politierechter in Groningen, omdat hij op 11 april vorig jaar werd aangehouden voor rijden onder invloed van cannabis. In 2018 stond hij ook in Dordrecht voor de rechter omdat hij diverse agenten had geslagen en geschopt toen hem werd gezegd dat hij een woning moest verlaten. Hij weigerde dat en sloeg om zich heen.

Senarabaci heeft een woning in Rotterdam en zou al jaren problemen hebben. De politie is vanavond bij zijn huis geweest en heeft de deur geforceerd. Het is volstrekt onbekend wat de verdachte in Groningen te zoeken had, zeggen buurtbewoners van Senarabaci.

De gezochte Ergün Senarabaci.
Politiefoto De gezochte Ergün Senarabaci.

Uit de hand gelopen overval?

Het is nog niet duidelijk wat zich in het bioscoopcomplex heeft afgespeeld. Het politie-onderzoek naar de toedracht duurt voort. Een familielid van de slachtoffers vertelde aan AD.nl dat de politie denkt aan een uit de hand gelopen overval. “Ze denkt aan een overval waarbij de overvaller Gina en Marinus toevallig tegen het lijf is gelopen. Hij glipte de bioscoop mogelijk binnen via een nooduitgang terwijl zij het vuilnis buiten zetten.” Voor zover bekend zijn de lichamen in het trappenhuis gevonden. Gina op de tweede verdieping en Marinus een verdieping lager bij de roltrap.

De politie wil in verband met het onderzoek niet meer informatie kwijt. 

Politie en ambulanciers bij de bioscoop.
ANP Politie en ambulanciers bij de bioscoop.
ANP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudi Swinnen

    Weer 2 hardwerkende mensen vermoord door een bij het gerecht goed gekende junkie die op kosten van de maatschappij leeft en een bijverdienste heeft van diefstallen . Triest hoe de wereld geevolueerd is ...RIP

  • Lilianne Van Neylen

    Ook in Nederland dus vaak “bekenden van het gerecht”! En de brave mensen zijn “onbekenden”, en hoeven dus blijkbaar voor veel rechters niet beschermd te worden!