Nederlandse politie onderschept honderden kilo's illegaal vuurwerk

ANP
De Nederlandse politie heeft gisteren bij acties in Rotterdam, Dordrecht en Capelle aan den IJssel enkele honderden kilo's illegaal vuurwerk in beslag genomen.

In een woning aan de Boshamerstraat in Dordrecht stuitten agenten donderdagavond, na een tip, op 100 kilo illegale pijlen, rollen en knallers. De 43-jarige eigenaar van de partij werd aangehouden. In Capelle aan den IJssel werd op de parkeerplaats van een fastfoodrestaurant aan de Hoofdweg zo'n 50 kilo illegale rollen in beslag genomen. Een 26-jarige Rotterdammer liep tegen de lamp nadat een agent in burger had gezien dat daar een aantal dozen van de ene in de andere auto werd geladen. In de Rotterdamse Nystadstraat vond de politie 130 kilo vuurwerk, na een tip via Meld Misdaad Anoniem. De 53-jarige eigenaar deed afstand van de partij en kreeg een proces-verbaal.

Volgens de Vuurwerkbarometer van het Nederlandse Openbaar Ministerie is dit jaar al bijna 32.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen, waarvan ruim 3200 kilo vorige week.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ingrid De Clercq

    Kunnen die hier ook eens komen opkuisen?