Nederlandse politie onderschept bestuurder met 2 miljoen euro aan MDMA

De MDMA-kristallen waren verpakt in grote boodschappentassen.
politie.nl De MDMA-kristallen waren verpakt in grote boodschappentassen.
De Nederlandse politie heeft 114 kilo MDMA aangetroffen bij een autocontrole op een parkeerplaats vlakbij Wouw. De mdma-kristallen, een werkzame stof in xtc, waren verstopt in twee verborgen ruimtes van de auto, meldde de politie vandaag. Een 56-jarige man uit Berghem is aangehouden.

De auto reed maandag rond 17 uur over de A58 toen agenten besloten om het voertuig te controleren. Eenmaal op een parkeerplaats in de gemeente Roosendaal moest de bestuurder - een 56-jarige man uit Berghem - zijn papieren laten zien. Hij overhandigde zijn rijbewijs, maar kon geen kentekenbewijs van het voertuig tonen. De agenten vroegen daarop toestemming om in de auto te zoeken naar het chassisnummer, om zo hun controle af te ronden.

Tijdens de zoektocht ontdekten de agenten iets veel groters dan het chassisnummer. In de achterbak van het voertuig troffen ze een verborgen ruimte aan die gevuld was met boodschappentassen vol met MDMA-kristallen. De auto werd in beslag genomen en de man aangehouden. Hij moest mee naar het politiekantoor waar hij later vandaag wordt verhoord.

114 kilogram drugs

Na verder onderzoek werd er in het voertuig nóg een verborgen ruimte aangetroffen. Ook die was gevuld met grote boodschappentassen met MDMA-kristallen. Het gaat in totaal om 114 kilo drugs.

De aangetroffen drugs worden onderzocht en vernietigd. Ervan uitgaande dat de straatwaarde van een gram MDMA zo'n twintig euro bedraagt, heeft de drugs een straatwaarde van om en bij de twee miljoen euro. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • lucien luyten

    Levenslang voor die potentiële moordenaar !

  • Paul Philippaerts

    Dat spul kost natuurlijk geen 2 miljoen euro. Gek dat bij zo'n gewone controle zo 'n vondst wordt gedaan. Je mag je afvragen hoeveel van zulke auto's er op de baan rijden.

  • willy zachel

    Ook weer een die niet van de slimste was !