Nederlandse politie maakt einde aan demonstratie Pegida

De politie heeft een einde gemaakt aan de demonstratie van Pegida in Eindhoven, omdat ze de veiligheid van de betogers en de omwonenden niet meer kon garanderen. Een grote groep tegendemonstranten, bestaande uit honderden allochtone jongeren, gooide met stenen en andere voorwerpen. 

Het is zondagavond rond 22.00 uur nog steeds onrustig in de Noord-Brabantse gemeente. Groepen jongeren rijden rond in auto’s en schreeuwen daarbij “allahu akbar”. Enkele tientallen demonstranten van Pegida werden door de politie in veiligheid gebracht. Intussen zijn vijf tegendemonstranten gearresteerd. De politie zegt voorlopig nog in de wijk te blijven om op te treden als het nodig is. 

Charges mobiele eenheid

De mobiele eenheid voerde charges uit toen betogers met stenen gooiden naar de politie en naar aanhangers van Pegida. Dat gebeurde vlakbij een moskee tijdens een demonstratie van Pegida tegen de Ramadan. Pegida-voorman Edwin Wagensveld klaagde net voordat de demonstratie werd beëindigd in een zelfgemaakte video dat hij en zijn mededemonstranten niet verder mochten lopen. “Vanwege zwaar geweld, moslims die met stenen en met hekken en weet ik wat gooien.’’

Pegida

Pegida kondigde eerder aan voor de moskee demonstratief een gefrituurde varkenslap te gaan eten. De uiterst rechtse beweging demonstreert naar eigen zeggen tegen de Ramadan en de invloed van moslims in Nederland.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ludwig Vanden Boer

  Het is altijd hetzelfde, rechtse demonstraties worden hard neergeslagen, verboden of afgebroken. Kunnen ze nu al met eender welke, harde of zachte, hand al geen 100 allochtonen meer aan. De lafaards zitten niet bij de politie maar hij het ultra linkse beleid dat de politie in zulke situaties terug fluit. Als het omgekeerd is worden de rechtse betogers geslagen om ze dood te slaan en dan nog aangehouden, zowel in België als in Nederland.

 • james black

  Provocatie,toch???jullie verdiende loon om andere mensen lastig te vallen...frituren kun je ook thuis doen of in de tuin en niet op een openbare weg tussen de trams en het verkeer...goe bezig!!!

 • lodewijk maesen

  politie chargeert op pegida maar niet op gespuis ? ziehier succes rechtse partijen...

 • Nick Walbers

  Wat dus wil extra beklemtonen dat niet de betogers het probleem waren, maar de Amokmakers waar de betoging over gaat. Gevaar voor maatschappij

 • jeroen de rijck

  En dit is de reden dat rechts in opmars is !