Nederlandse politie helpt vrouw bij bevalling op snelweg

Wijkagent Rick Thieme (links) zorgde voor ondersteuning. Agent Jordi (rechts) hielp bij de bevalling.
Instagram wijkagent_geleencentrum Wijkagent Rick Thieme (links) zorgde voor ondersteuning. Agent Jordi (rechts) hielp bij de bevalling.
De Nederlandse politie heeft gisterenmiddag geassisteerd bij een bevalling die op de snelweg A2 in Limburg begonnen was. De vrouw begon met de bevalling terwijl haar auto stilstond op de vluchtstrook van de A2. De gealarmeerde politie was binnen vijf minuten ter plaatse en reed de auto naar een parkeerplaats bij een nabijgelegen hotel. Daar werd niet veel later een gezond jongetje geboren, maakte de politie vanavond bekend.

Rond half zes kwam de melding van de bevalling op de A2 bij Born. De baby kon blijkbaar echt niet langer wachten. Na de melding bij 112 liet Rijkswaterstaat meteen een rijstrook afzetten om een veilige werkplek te creëren voor de aangestuurde hulpdiensten. De partner van de vrouw kreeg intussen telefonisch instructies van een verpleegkundige medewerker van de ambulancemeldkamer.

Nadat de auto naar de parkeerplaats was gereden, schoot personeel van het hotel met water en handdoeken te hulp. De aanwezige agenten werden tijdens de bevalling via hun portofoon begeleid door de ambulancemedewerker vanuit de meldkamer. “Collega Jordi had heel goed geholpen bij de bevalling”, laat een wijkagent weten op Instagram. “Gelukkig was de ambulance ook snel ter plaatse om hem bij te staan.”

Het ambulancepersoneel en een verloskundige namen toen de taken over van de wijkagent. Het jongetje werd vervolgens geboren te midden van een groot aantal hulpverleners.

Met moeder en kind gaat het goed. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

OC (meldkamer) U MOET NU ZEGGEN WAT IK NU MOET DOEN!!! Bevalling op de A2 richting Maastricht. Collega's 👮‍♂️👮‍♂️ ter plaatse en hebben geholpen met de bevalling. Collega Jordi had heel goed geholpen bij de bevalling. Gelukkig was de ambulance ook snel ter plaatse om hem bij te staan. Moeder bevallen van een jongen 👪. Ik was ter plaatse om de collega's te ondersteunen in verband met TCO. Maar ze hadden mijn inzet niet nodig 😁 kanjers zijn het 👍👍 #politie #A2 #snelweg #bevalling #geboren #zoontje

145 Likes, 27 Comments - Wijkagent Geleen Centrum (@wijkagent_geleencentrum) on Instagram: "OC (meldkamer) U MOET NU ZEGGEN WAT IK NU MOET DOEN!!! Bevalling op de A2 richting Maastricht...."

Operationeel Centrum Politie Limburg on Twitter

Vanmiddag melding van een #bevalling op de #autosnelweg. Na goede en intensieve samenwerking tussen brandweer, ambulance, @rijkswaterstaat , verloskundige, politie en hotelpersoneel werd er niet veel later een gezond jongetje geboren. Onze dag is helemaal goed! ^LH ^JS
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.