Nederlandse ploeg zoekt vermiste vrouwen op Panama

Bij foto's van Lisanne Foon en Kris Kremers worden kaarsen gebrand tijdens een benefietavond.
ANP Bij foto's van Lisanne Foon en Kris Kremers worden kaarsen gebrand tijdens een benefietavond.
Een ploeg reddingswerkers met speurhonden vertrekt deze ochtend per vliegtuig vanuit Nederland naar Panama om daar te gaan helpen met de zoektocht naar de twee jonge Nederlandse vrouwen die sinds begin april worden vermist. De 18 reddingswerkers en hun 12 honden horen bij de stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven, die al meer dan een kwarteeuw gratis meehelpt met dergelijke speurtochten in binnen- en buitenland.

De ouders van de vermiste vrouwen schakelden de ploeg in, maar ook de autoriteiten in Panama zijn blij met hun komst, zegt de inzetcoördinator van RHWW.

De speurhonden zullen nog eens het hele gebied nalopen waar al zonder resultaat is gezocht naar de vrouwen. Daarnaast hebben de Panamese autoriteiten een aantal gebieden uitgezocht die nog niet eerder zijn afgespeurd, maar waar de vrouwen mogelijk geweest kunnen zijn. Ook daar gaan de honden aan het werk.

De RHWW schat dat er 50 procent kans is dat de honden toch nog iets oppikken in het al doorzochte gebied. De Nederlandse ploeg blijft 11 dagen in Panama.Video