Nederlandse partijen willen cargovluchten tussen Maastricht en Luik verbieden

Jan Paternotte van de partij D66.
ANP Jan Paternotte van de partij D66.
De Nederlandse regeringspartijen D66 en ChristenUnie willen een einde maken aan de vrachtvluchten die Qatar Airways uitvoert tussen Maastricht en Luik. De twee luchthavens liggen hemelsbreed slechts 38 kilometer uit elkaar. De Nederlandse minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen moet nu onderzoeken of een verbod mogelijk is.

Qatar Airways vliegt met goederen van Doha naar Mexico, met een tussenstop in Luik. Belgische media meldden deze week dat sinds kort ook geregeld eerst een tussenlanding wordt gemaakt in Maastricht. Daar wordt een lading afgeleverd voor een Nederlandse klant.

Tweede Kamerleden Jan Paternotte en Eppo Bruins vinden het “onzinnig” dat voor zo’n afstand over land een groot vrachttoestel wordt gebruikt. “Wie zou volgens u sneller deze afstand overbruggen: Tom Dumoulin op de fiets of de piloten van de Qatar Airways-vlucht? Vergeet niet dat het boarden en het taxiën ook tijd in beslag nemen, om dan nog van de veiligheidscontrole te zwijgen.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefaan De Vos

  In het Wallonië van de PS maken ze daar geen probleem van.

 • Guy Dupont

  Waar moeien ze zich mee?

 • Jan Heyvaerts

  Boarden??? Het gaat over een vrachtvliegtuig, hier zijn geen passagiers die moeten boarden.

 • Patrick huwel

  Het is al een tijdje aan de gang en nu iedereen het weet willen ze er een einde aan maken.