Nederlandse Openbaar Ministerie: “Dode man wel degelijk betrokken bij zedenmisdrijf in speeltuin”

De plek in de speeltuin in de Assense wijk Peelo, waar een man door mishandeling om het leven kwam.
ANP De plek in de speeltuin in de Assense wijk Peelo, waar een man door mishandeling om het leven kwam.
De 32-jarige man die zaterdag overleed na een confrontatie met buurtbewoners in het Nederlandse Assen, was betrokken bij een zedenmisdrijf op de speelplaats waar het gebeurde. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn voldoende feiten bekend geworden om dat te kunnen vaststellen.

Het OM zegt dat het zedenmisdrijf ook de aanleiding was voor het handelen van de vijf buurtbewoners. Eerder maakte de politie al melding van het zedendelict, dat gepleegd zou zijn bij een 4-jarig meisje. De vijf mannen, onder wie de vader van het meisje, gingen om die reden op de man af. Bij deze confrontatie kwam de 32-jarige Assenaar om het leven.

De vijf ingerekende mannen zijn opnieuw op vrije voeten, maar ze blijven vooralsnog verdacht van betrokkenheid bij de dood van de manEr is inmiddels ook sectie verricht op het lichaam van de overleden hovenier. Hieruit is geen direct zekere doodsoorzaak vast te stellen. “De overige onderzoeksresultaten zijn nog niet bekend. Dit kan nog enige tijd duren”, aldus nog het OM.

Het incident had veel impact in de wijk. Slachtofferhulp, familierechercheurs, de wijkagent en welzijnswerkers gaven in het weekend nazorg aan de betrokkenen. Ook de burgemeester van Assen bracht een bezoek aan de wijk en de bewoners.

ANP22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anne Callebaut

  Weet ge wat Willy,deze gast moet met zijn poten van dat kind gebleven hebben.

 • eduard jacobs

  het OM begaat hier een gigantische flater ! eerder had een jongetje al verteld dat ze de man tegen zen kop schopten tot hij niet meer bewoog ? toch heeft hij geen letsel ? ze willen die 5 gewoon vrijgeleide geven, in de bosjes plassen is blijkbaar een zeden delikt , deze zaak zit echt een reukje aan ! wie kent wie , helaas die 5 moordenaars komen er gewoon mee weg ... rip NL

 • willy verbeeck

  Als het gerecht dat tuig altijd zomaar vrijlaat, dan moet je zelf wel in actie komen. Als dat tuig met zijn poten van iedereen afblijft is er geen enkel probleem!

 • Filiep Lapeire

  Eigenaardig toch dat het Nederlandse OM dit verklaart want gisteren stond te lezen in de Telegraaf dat er van een zedenmisdrijf geen enkel bewijs was.

 • Jack Hoeben

  En toch blijft het doodslag! Niet beginnen minimaliseren!Enkel hierboven beslissen ze wanneer je moet gaan of zijn die alle 5 God!