Nederlandse minister van Financiën krijgt ei op hoofd

UNKNOWN

Tijdens een verkiezingsdebat op een hogeschool in Amsterdam heeft een man gisterenavond een rauw ei kapot gedrukt op het hoofd van Jan Kees de Jager, demissionair minister van Financiën. De christendemocratische politicus was in Amsterdam voor een verkiezingsbijeenkomst en sprak met zowat 700 studenten over onderwijs en de studiefinanciering. "Toen De Jager net aan het woord was, kwam er iemand aanlopen en die drukte het ei op zijn hoofd", meldt parlementslid Fred Teeven van de oppositionele rechtsliberale VVD.
 
Volgens een andere aanwezige begon De Jager net te vertellen dat zijn regeringspartij CDA niet wil bezuinigen op de basisbeurs en niet toe wil naar een sociaal leenstelsel, toen de man uit het publiek kwam. De man met het ei riep een onverstaanbare leus, sprong op het podium en sloeg het ei kapot tegen het hoofd van De Jager.
 
Direct na het voorval trok Teeven de dader aan zijn jasje. Hij achterhaalde zo diens naam en maakte die ook kenbaar aan alle aanwezigen in de volle zaal. De politie heeft de man gearresteerd. Het debat ging vervolgens gewoon verder. (anp/adv)