Nederlandse lokale politicus blijkt porno-hacker die naaktfoto's van bekende Nederlandse vrouwen verspreidt

In veel gevallen lukte het de VVD'er Mitchell van der K. toegang te krijgen tot seksueel getint beeldmateriaal, onder andere van Laura Ponticorvo, een vlogster die in België geboren is en bekend is in Nederland.
ANP Kippa In veel gevallen lukte het de VVD'er Mitchell van der K. toegang te krijgen tot seksueel getint beeldmateriaal, onder andere van Laura Ponticorvo, een vlogster die in België geboren is en bekend is in Nederland.
Een politicus uit het Nederlandse Almere heeft computers van tientallen vrouwen gehackt om op zoek te gaan naar naaktfoto's en video's. In veel gevallen lukte het Mitchell van der K., die lid is van de Nederlandse liberale regeringspartij VVD, toegang te krijgen tot seksueel getint beeldmateriaal, onder andere van de Laura Ponticorvo, een vlogster die in België geboren is en bekend is in Nederland. Dat schrijft De Telegraaf.

De man trachtte ook binnen te dringen in computers van ex-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo en een aantal andere bekende Nederlanders. Van der K., die in het dagelijks leven tekstschrijver is, is gearresteerd door de politie en inmiddels aangeklaagd voor computervredebreuk. Hij neust volgens de verdenking al jarenlang in computers van vrouwen.

Wachtwoorden gekraakt

Van der K. kraakte de wachtwoorden van tientallen vrouwelijke slachtoffers en kreeg toegang tot seksueel getinte foto’s en video’s, die vervolgens op het internet belandden. Onder anderen de bekende vlogster Laura Ponticorvo en ex-hockeyinternational Fatima Moreiro de Melo werden slachtoffer van de hacks.

Het nieuwe RTL5-programma 'Online misbruik aangepakt' van Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel en presentatrice Nicolette Kluijver ontdekte de identiteit van de hacker en confronteerde hem afgelopen vrijdag met zijn daden. Een cyberteam van de politie arresteerde hem vervolgens. In afwachting van een proces is hij voorlopig op vrije voeten.

Privéomstandigheden

Van der K. heeft zich wel per direct teruggetrokken uit de lokale politiek. Op basis van de verkiezingsuitslag van 21 maart had hij recht op een plek in de Almeerse gemeenteraad. Volgens VVD-fractievoorzitter Hilde van Garderen zag hij af van zijn zetel wegens privéomstandigheden, maar verborg hij voor de partij dat er een strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt.

Van der K. ontkent dat hij de beelden online heeft verspreid. Hij zou wel hebben toegegeven dat hij iClouds heeft gehackt.

Fatima Moreira de Melo.
ANP Kippa Fatima Moreira de Melo.
Laura Ponticorvo, een vlogster die in België geboren is en bekend is in Nederland.
ANP Kippa Laura Ponticorvo, een vlogster die in België geboren is en bekend is in Nederland.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy Verachtert

  Sluit uw auto af. Bewaar juwelen in de kluis. Leg geen waardeartikelen op de vensterbank. Bewaar geen naaktfoto's. Twee procent van de bevolking deugt niet en zal van elke gelegenheid misbruik maken. Voorkom misdaad. Nooit zal de wetgeving in de plaats kunnen komen van het doodgewone gezond verstand.dat uw grootmoeder al had.

 • Clement Asselman

  Enkel narcicisten en exhibitionisten laten naaktfoto's maken om die op hun pc of het internet te bewaren. Het hacken van zoiets zou zelfs niet strafbaar moeten zijn. Als ge graag u in uw blootje vertoont, moet ge niet verschieten dat er gekeken wordt!

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Ik "vlog" niet. Ik heb dan ook van ganse deze poespas geen last.

 • Melanie Van den broeck

  Zet er gewoon geen naakt fotos op dan is het opgelost .

 • ANN LIMBOS

  Overal zit er kaf tussen het koren.