Nederlandse koning aanvaardt ontslag Zijlstra

Koning Willem-Alexander en Halbe Zijlstra (archieffoto)
ANP Koning Willem-Alexander en Halbe Zijlstra (archieffoto)
De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra ontslag verleend. Zijlstra bood de koning gisteren zijn ontslag aan nadat de VVD'er onder vuur kwam omdat hij had gelogen over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst met de Russische president Vladimir Poetin. 

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt vanmorgen dat de koning dit ontslag op voordracht van premier Mark Rutte (VVD) "op de meest eervolle wijze" heeft verleend.

De koning heeft Zijlstra bedankt voor zijn "vele en gewichtige diensten" die aan hem en het koninkrijk werden bewezen. Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) neemt de komende weken de taken van de afgetreden minister over.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tom Faes

  In Nederland stapt men op . In België blijft leugenaar Francken rustig zitten onder goedkeurend oog van leider de Wever.

 • Eduard wynants

  overal het zelfde als hier pollitiekers onbetrouwbaar

 • Luc D'haese

  Een leugen van nog groter kaliber gebeurde onlangs in België. Staatssecretaris tov premier en voltallige regering. Aftreden? Niks van!

 • Rico Delforce

  Tja als dit de maatstaf is. Dan kan de ganse Belgische regering wel ontslag nemen. Die liegen alsof hun leven (lees inkomen) er vanaf hangt.

 • patrick morel

  Een groot deel van Nederland treurt omdat een goede politicus vertrok. De oppositie glundert want een politicus mag niet liegen, tenzij er verkiezingen aankomen.