Nederlandse kinderen zien dodelijke val moeder van Italiaanse berg

Een helikopter van het Italiaanse reddingsteam
Thinkstock Een helikopter van het Italiaanse reddingsteam
Een 52-jarige Nederlandse vrouw is vanochtend in Italië voor het oog van haar man en twee kinderen (14 en 12 jaar) van een berg gevallen en overleden. Haar zoon is nog naar beneden gegaan om haar te proberen te redden, maar tevergeefs. Dat melden Italiaanse media.

Het gezin maakte een wandeling op de Pale di San Martino, een bergketen in de Noord-Italiaanse Dolemieten. Ze liepen vanuit Val Canali via wandelpad 709 naar de Pradidali-berghut, gelegen op 2278 meter hoogte. Toen ze op 1800 meter hoogte waren, ging het mis. De vrouw struikelde en stortte honderd meter naar beneden in een kloof.

De 12-jarige zoon is nog naar beneden gesneld om haar te helpen. De echtgenoot sloeg ondertussen alarm. Toen r
eddingswerkers haar lichaam vonden, was de vrouw al overleden. De andere gezinsleden werden van de berg geëvacueerd. Voor hen is psychologische hulp ingeschakeld.

De Pale di San Martino is het grootste bergmassief van de Dolomieten. Het gebied is zeer populair onder wandelaars die een meerdaagse berghuttentocht willen maken. Sommige stukken in het traject zijn voorzien een metalen kabel voor extra veiligheid.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Veerle Raymaekers

    @Geert Noels .Ze zullen al wel ervaring hebben,dat weet je niet!De vader heeft zijn zoon hoogstwaarschijnlijk niet kunnen tegen houden.Zou jij niet geprobeerd hebben om naar je moeder toe te gaan,wanneer je die leeftijd had???

  • geert noels

    Onverantwoord om dit met kinderen te doen, die jongen had ook kunnen omkomen..