Nederlandse justitie in verlegenheid gebracht: “Opnieuw video’s van feestende gedetineerden opgedoken”

Gevangenis Zuyderbos in Heerhugowaard
Google Maps Gevangenis Zuyderbos in Heerhugowaard
Het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid is opnieuw in grote verlegenheid gebracht door opgedoken video’s die registreren hoe gedetineerden in een Nederlandse gevangenis feest vieren en gebruik maken van smartphones met internetverbinding.  Het beeldmateriaal is in handen van De Telegraaf.

Op de twee video’s zou te zien zijn hoe groepen gedetineerden in de penitentiaire inrichting Zuyderbos in Heerhugowaard elkaar feestend en dansend filmen en keukenmeubilair kapot smijten. De gevangenen filmen elkaar buiten hun cel zonder dat bewaarders in actie komen.

Justitie zei zondag, nadat de krant om een reactie had gevraagd, direct keihard te hebben ingegrepen. “Zowel het feit dat de beelden met een telefoon konden worden gemaakt als de inhoud van de beelden is totaal onacceptabel.”

Het is al de tweede keer in korte tijd dat feestvideo's vanuit de bajes opduiken. In oktober doken beelden op van gevangenen die zich te goed deden aan drank en drugs in de gevangenis van Zaanstad, zo meldt de krant.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  De totale decadentie....

 • louis van hoeylandt

  zoals in belgie , misdaad word beloond

 • Sobek Wessels

  Criminelen worden in Europa NIET gestraft ze worden Beloond met een Hotel verblijf een soort van resort waar ze niet buiten kunnen maar voor de rest hebben ze er een 5 sterren verblijf en dan krijgen ze Nog een Uitkering !!! Alle gevangenen zouden Dwangarbeid moeten doen om hun verblijf in de Cel te betalen en om al de rest van Hun schade te bekostingen en ze komen pas vrij als alles terug gewerkt is !!

 • willem merken

  Justitie moet van naam veranderen, heel dringend. het moet itie worden want Just is het al lang niet meer.

 • Tony Vandermaelen

  Gevangenissen zijn vakantiekampen geworden. Voor opnieuw dwangarbeid en lijfstraffen in. Schaf TV en internet af. Geen medelijden met crapuul.