Nederlandse jongen (16) opgepakt voor brandstichting waarbij zijn oudere broer om het leven kwam

Bij de brand kwam een 22-jarige man om het leven.
Alex Mulder Bij de brand kwam een 22-jarige man om het leven.
Een 16-jarige jongen uit het Nederlandse Nieuwleusen verloor twee weken geleden zijn 22-jarige broer bij een fatale woningbrand. Na onderzoek duidt de politie de jongste broer aan als verantwoordelijk voor de dood van zijn oudere broer. De jongen werd inmiddels opgepakt en wordt verdacht van brandstichting. 

De fatale brand gebeurde in de vroege ochtend van zondag 14 juli. De 16-jarige jongen was op het moment van de zolderbrand niet thuis. In eerste instantie ging men ervan uit dat de 16-jarige zoon ook thuis was tijdens de brand. De hulpdiensten zochten enige tijd naar de jongen. De ‘vermiste’ tiener kwam enkele uren later de straat in gelopen.

De politie deed na de fatale brand uitvoerig onderzoek. Zo werd er forensisch, technisch en tactisch onderzoek gedaan. Ook werden relevante camerabeelden veiliggesteld. De puber werd na de brand al meerdere keren door de politie verhoord. Op basis van het onderzoek concludeerde de politie dat er sprake was van brandstichting.

Gisteren werd bekend dat de politie zeven tips ontving over de fatale brand en dat er nog geen aanhoudingen waren verricht. Een etmaal later maakte de politie bekend dat de 16-jarige jongen is aangemerkt als verdachte in de zaak.

De jongen is opgesloten en zal aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Bekijk hier een video van de fatale brand op 14 juli:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.