Nederlandse handelaars in illegaal vuurwerk gebruiken nu ook drugslijnen

ANP
Handelaren in illegaal vuurwerk lijken nu ook drugslijnen te gebruiken om hun spullen in Nederland te krijgen. Volgens de Nederlandse politie kiezen ze deze route omdat de pakkans bij het versturen van vuurwerk in postpakketten hoog is geworden.

"We zien dat de gebruikte distributielijnen overeenkomen met die voor de handel in softdrugs,'' zegt Ruud Verkuijlen, programmamanager bij de politie in het AD. Op dit moment lopen er volgens hem diverse onderzoeken naar deze nieuwe vorm van vuurwerkhandel.

Kofferbakken

Het illegale vuurwerk wordt in het buitenland gehaald en eenmaal in Nederland verkocht vanuit bijvoorbeeld kofferbakken van auto's. De politie wijst op de gevaren van de opslag van dit vuurwerk, dat in Nederland ook in auto's wordt bewaard in afwachting van kopers.


De politie focust ook nadrukkelijk op de kopers van gevaarlijk verboden vuurwerk. Dit jaar wordt informatie over adressen waar illegaal vuurwerk voor bestemd is, extra snel met Nederlandse gemeenten gedeeld. Samen wordt ook bepaald op welke plek dat het snelste moet worden opgehaald. "Een woning in een flatgebouw krijgt bijvoorbeeld meer prioriteit dan een afgelegen huis", aldus Verkuijlen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sobek Wessels

    Er zijn veel te veel regels die de Mensheid beknotten in hun vrijheid . Terwijl Kunnen en Mogen de Rijken alles want ze hebben geld genoeg ? Net zo met de vervuiling als je betaald mag je vervuilen ?? Wat een Hoop onzin !