Nederlandse die op 63-jarige leeftijd moeder werd is overleden

Tineke Geessink negen jaar geleden met haar pasgeboren dochter Meagan.
Hayo Deinum Tineke Geessink negen jaar geleden met haar pasgeboren dochter Meagan.
Tineke Geessink, de Nederlandse vrouw die in 2011 op 63-jarige leeftijd beviel van een gezond meisje, is overleden. Ze laat haar dochtertje van 9 jaar achter.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Lieve mama, ik zal jou missen”, staat te lezen in een rouwadvertentie in de krant de Leeuwarder Courant. De familie heeft besloten geen verdere mededelingen te doen. Geessink is 72 jaar geworden. Ze is twee weken geleden overleden.

De familie wil wel graag meegeven dat alles goed is geregeld met de opvang van Geessinks dochter.

De Friese Geessink kwam groot in het nieuws toen ze op haar 63ste voor het eerst moeder werd. Ze was alleenstaand en werd zwanger dankzij ivf-behandelingen met bevruchte eicellen, afkomstig van jongere vrouwen.

In Nederland ligt de grens voor een ivf-behandeling op 45 jaar, maar Geessink ging voor haar behandeling naar Italië, waar ze werd geholpen door fertiliteitsarts Severino Antinori.

Lees ook (uit het archief): Oudste zwangere vrouw van Nederland (63) bevallen
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Groenendaal

  Voor alle kritikaster die statistiek verkiezen boven het hart: de gemiddelde levensverwachting is +-80 jaar. Op je 60 een kind krijgen betekent dat er een goede kans is dat het volwassen is voor je sterft.

 • Jean Emare

  Bedankt om een leven te schenken.. Anderzijds.. op 9-jarige leeftijd je moeder verliezen.. tja.. Toch een dubbel gevoel.

 • Bart Van Brabant

  Je kan positief in het leven staan en iedereen zijn ding maar laten doen en er nooit iets slechts over zeggen. Maar dit is toch weer waar imho de medische vooruitgang NIET had gebruikt voor mogen worden.

 • zina riffia

  Rip, veel sterkte aan de nabestaanden. Vooral aan het lief dochtertje van 9.

 • Gee Don

  RIP.