Nederlandse brandweerman krijgt kopstoot tijdens blussen: “We komen om te helpen en niet om te vechten!”

Foto ter illustratie.
ANP XTRA Foto ter illustratie.
Een brandweerman is gisteravond bij het blussen van een grote brand in het Nederlandse Bussum (nabij Hilversum, provincie Noord-Holland) mishandeld door een omstander. De brandweerman was bezig met het afladen van een container en waarschuwde de man voor gevaar omdat hij niet op veilige afstand stond. Hij kreeg daarop een kopstoot, meldt de brandweer van het korps Gooi en Vechtstreek.

De spuitgast raakte gewond en moest onderzocht worden in een ziekenhuis, waar hij ook de nacht moest doorbrengen. Hij maakt het volgens zijn werkgever zondag “naar omstandigheden goed”. De politie heeft een man opgepakt die wordt verdacht van de mishandeling.

Brandweercommandant John van der Zwan is boos over de mishandeling: “Geweld valt altijd af te keuren, maar geweld tegen een hulpverlener is al helemaal onacceptabel. Het is onbegrijpelijk dat dit nog gebeurt! Gelukkig is de betreffende man aangehouden en wij hebben uiteraard aangifte gedaan. Het moet duidelijk zijn dat je met je handen van onze mensen afblijft! We komen om te helpen en niet om te vechten!”

LEES OOK:  Brandweerman minstens week werkonbekwaam na aanval tijdens interventie: “Bij andere interventies in wijk nemen we vanaf nu politie mee”

LEES OOK: Maat vol voor Brusselse brandweer na nieuw incident: “Collega gaat sinds kort altijd met mes op interventie”

LEES OOK:  “Wij sluiten niet zomaar een weg af! Iemand vocht voor zijn leven”: Nederlandse politie hekelt gefrustreerde bestuurders na ongeluk
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Zo iemand sluit je meteen voor enkele jaren op.

 • Henri Troyat

  Aangifte en daar blijft het dan bij.

 • Mathias Lunders

  Afvoeren die handel

 • Guy Van Severen

  Wat bezielt die Nederlanders toch ? Is daar geen greintje discipline meer ?

 • Tamzin Andersen

  Als de Nederlandse justitie even laks is als de onze loopt dit af op een sisser. Ik denk dat vroeg of laat mensen het recht in eigen handen zullen nemen.