Nederlandse baby die in gezicht werd gebeten door hond van grootouders, overleden

Het kind, dat nog geen jaar oud was, werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen Het kind, dat nog geen jaar oud was, werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Het jongetje van 8 maanden oud dat dinsdagmiddag in het gezicht werd gebeten door een hond in het Nederlandse Diemen (bij Amsterdam) is overleden. De hond was van zijn grootouders. Het dier is dezelfde dag nog ingeslapen.

De baby werd dinsdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na de hondenbeet. Volgens de politie is het kind afgelopen nacht in het ziekenhuis overleden.

De hond, waarvan het ras niet bekend is, was van de opa en oma van de baby. Nog dezelfde dag is besloten het dier te laten inslapen. Volgens een woordvoerder van de politie is het onderzoek naar wat er precies is gebeurd nog niet afgerond. 

In Rotterdam raakte onlangs 
een vrouw zwaargewond nadat ze werd aangevallen door drie honden. Ook deze honden behoorden tot het huishouden waar de vrouw deel van uitmaakte. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vladimir De Leeuw

    Men zou het houden van honden (en katten) moeten verbieden. Er is geen enkele reden om die dieren in gevangenschap te houden. Een echte dierenliefhebber houdt geen dieren gevangen.

  • Joan Lute

    Dit is echt zo hartverscheurend, leef enorm mee met die Familie. Het lijkt me onmogelijk dit verdriet ooit te kunnen verwerken. Veel sterkte.

  • MARCEL VAN DEN EYNDE

    En het dier word direct afgemaakt.....wanneer gaan mensen eens beseffen dat men kleine kinderen en dieren niet alleen laat of niet uit het oog mag verliezen....kinderen zijn onvoorspelbaar en dieren ook, en hoe erg ik het ook vind van dat kindje, ik vind het minstens even erg voor dat dier.