Nederlandse apotheek stopt met levering zware medicijnen aan België

(Illustratiefoto)
Photo News (Illustratiefoto)
De Nederlandse apotheek die zware medicatie leverde aan Belgische patiënten is gestopt met die leveringen. Dat gebeurde nadat de Nederlandse Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zijn beklag deed bij de apotheek.

Het Nieuwsblad schreef gisteren dat het ADHD-middel dexamfetaminesulfaat afgelopen zomer in België een tijdlang erg moeilijk verkrijgbaar was. Belgische patiënten die naar de medicatie op zoek waren, kwamen via het internet gemakkelijk in contact met een Nederlandse apotheek die het middel wel nog in voorraad hadden.
De Nederlandse apotheek werd daarvoor op de vingers getikt.

Zo deed de Belgische inspectie haar beklag bij haar Nederlandse evenknie. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd klopte vervolgens aan bij de apotheek, die daarop meteen is gestopt met de leveringen die niet in de haak waren.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ghijs Elvan

  Medicijnen kopen in het buitenland is eigenlijk diefstal. Je neemt voorraad weg uit Nederland die normaal voor de Nederlandse patiënten bestemd was. Je betaalt niet voor het deel van de kost van het geneesmiddel dat door de Nederlandse belastingbetaler is gedekt. Als je dan ook nog probeert om hier in België een deel van de kosten terug te krijgen via de mutaliteit dan pleeg je weer diefstal, want er was niet gebudgeteerd om meer dan de Belgische voorraad terug te betalen.

 • Piet Van Buggenhout

  Madame dokter Deblock zou eens mogen uitleggen waarom dat medicijn in België niet in voorraad was en enkele kilometers verderop in Nederland wel. En dan liefst niet zeggen dat het allemaal de schuld van Theo Francken is.

 • Kris D'hooghe

  In belgie is bijna geen enkel medicijn te verkrijgen

 • Gino Denil

  Het was wel tegen voorschrift. Maar het liberale plaatje dat patiënten er zijn om op te brengen wordt zo natuurlijk wel doorbroken.