Nederlandse anti-Zwarte Piet-activist opgepakt na krasse uitspraak: “Ouders zullen wakker worden na nachtmerrie over kinderen onder de botsplinters”

ANP
De Nederlandse anti-Zwarte Piet-activist Rogier Meijerink is door de politie in Utrecht aangehouden vanwege uitlatingen deze week in de media en op internet over de intocht van Sinterklaas.

Hij zei in een interview met de omroep Powned dat “ouders die met hun kinderen naar de sinterklaasintocht willen, aanstaande zaterdag badend in het zweet wakker worden na nachtmerries van hun eigen kinderen onder de botsplinters”.

Meijerink (40) heeft samen met drie anderen van de rechter een gebiedsverbod gekregen voor Zaanstad op zaterdag, waar de Sint zijn officiële intrede zal maken. Meijerink is een van de bestuursleden van Majority Perspective, de stichting die deze week tevergeefs een verbod op de intocht in Zaanstad voor de rechtbank bepleitte.

Meijerink is overgebracht naar een politiebureau en zit vast. Hij heeft zelf eerder deze week ook aangifte gedaan van bedreiging(en) op sociale media. De politie onderzoekt die bedreigingen.

Kijk hier naar de reactie van Meijerink op de uitspraak over de Sinterklaasintocht:
107 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Vang

  Als de roe ooit meer dan dit van pas kwam... steek die vent in de zak, geef hem 5 porties van de roe en nooit meer een sinterklaascadeautje!! Geef hem maar een onderkomen in de meest rottige vochtige cel met een roestige deur en weggesmeten sleutel! en ontsla de bewaker zonder vervanging!

 • Norbert Bauwens

  Die man hoort niet op straat, die moet naar de psychiatrie………...Onbegrijpelijk dat een gevaarlijke gek nog forum krijgt .

 • victor vandesande

  Vinden ze dat daar nu echt plezant dit kinderfeest verknoeien?

 • DIRK VAN DESSEL

  Kan dit niet worden geïnterpreteerd worden als "aanzetten rot geweld" ? Indien zo volgens de Hollandse wetgeving, dant dient dit politiek-correct ontaard creatuur streng gesanctioneerd.

 • Guy Janssen

  Hoort niet vrij rond te lopen deze gevaarlijke gek. Veilig opbergen tot hij tot de jaren van verstand komt