Exclusief voor abonnees

Nederlands viroloog Ab Osterhaus: “Die bubbel van vijf, ik heb dat vijf keer moeten lezen”

Albertus Osterhaus: “We zouden in de zomer het virus volledig het land uit moeten drijven. In de winter wordt het nog moeilijker.”
Martijn Gijsbertsen Albertus Osterhaus: “We zouden in de zomer het virus volledig het land uit moeten drijven. In de winter wordt het nog moeilijker.”
Nederland staat voor een bosbrand, waarschuwt Ab Osterhaus, een van ’s werelds meest vooraanstaande virologen. Maar terwijl de Nederlanders volgens hem dringend strengere maatregelen moeten invoeren, vindt hij de Belgische aanpak verwarrend. “Die bubbel van vijf, ik heb dat vijf keer moeten lezen.”

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • antoon maes

  Beperk je contacten, dat is steeds de boodschap. Toch niet moeilijk te begrijpen!

 • Peter Van Den Bossche

  Etienne, onze eigen politici interpreteerden het al verschillend...

 • Jan peeters

  Dan is hij bijzonder dom als hij dat niet begrijpt, de vraag is of hij het wel wilt begrijpen. In Nederland doet men maar wat, een besmette persoon in Amsterdam en Rotterdam moet zelf zijn contacten verwittigen omdat ze het niet aan kunnen, en dan Nederland als voorbeeld nemen?? Ze hebben hun aantal doden vorige week moeten verdubbelen wegen rustoordbewoners niet geteld. Zo kan het iedereen, gewoon grote mond. Zou daar de echte cijfers wel eens willen zien.

 • Etienne De Bondt

  Wat versta je niet van die bubbel? het is noch thans eenvoudig. Maar als je niks WILT verstaan is alles ingewikkeld. We zullen terug de grenzen sluiten dan moet je van onze maatregelen niks verstaan.

 • LILIANE VAN DE SANDE

  Als ik die van verschillende regeringen bezig zie dan verschiet ik er niet van dat we aan een tweede golf beginnen wees nu eens eerlijk het zijn Julie die het zover laten komen horeca en fitnessen daar hebben Julie kritiek op maar dat ze met twee honderd in een vliegtuig zitten vinden Julie normaal elk land moest mondmaskers verplichten en een avondklok invoeren voor een bepaalde duur net zoals de provincie Antwerpen als ze het blijven negeren zullen ze snel praten over een derde en vierde golf