Nederlands koppel deed gezellig een terrasje in Münster op terugweg van vakantie, en toen kwam plots dat busje

Een vrouw legt bloemen op de plek in het centrum van Münster, waar een busje inreed op een vol terras van het beroemde restaurant Grosser Kiepenkerl.
ANP Een vrouw legt bloemen op de plek in het centrum van Münster, waar een busje inreed op een vol terras van het beroemde restaurant Grosser Kiepenkerl.
Een man die zwaargewond in het ziekenhuis van Münster ligt na de aanslag van gisteren, blijkt een 55-jarige garagehouder uit het Nederlandse Albergen. Samen met zijn vriendin was hij op de terugweg van een korte vakantie.

Op weg naar huis van een korte vakantie in de Harz, een berggebied in het midden van Duitsland, stopten Ben Eerdman en zijn vriendin in Münster om nog even van de zon te genieten. Op het terras sloeg het noodlot toe. Ze werden geraakt door Duitser Jens R. die met zijn busje kwam aanscheuren.

Neef Theo kreeg het vreselijke bericht vanmorgen van familie te horen toen hij bij zijn moeder op visite was. "We zijn ons rot geschrokken. Dat waren we al na het nieuws van deze aanslag, maar dan ga je er niet vanuit dat er ook nog familie op het terras zat."

Botbreuken

Ben blijkt er volgens neef Theo slecht aan toe. "Hij is zo ernstig gewond dat de artsen hem in slaap houden", zegt hij. Ben’s vriendin heeft enkele botbreuken, maar is inmiddels wel weer aanspreekbaar. "Ze waren precies op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Heel triest dit."

Diverse familieleden, waaronder zijn twee dochters, zijn inmiddels bij Eerdman in het ziekenhuis in Münster. Neef Theo gaat de zwaarste uren van zijn leven in. Morgen horen ze vermoedelijk hoe de Nederlander ontwaakt uit de kunstmatige coma. "We kunnen alleen maar hopen op het allerbeste.’’

Groepsapp

De familie houdt elkaar nu via een groepsapp op de hoogte, vertelt een andere neef, Henk. "We kijken voortdurend of er nieuws is. Maar het is op dit moment erg spannend. We hopen steeds maar dat er eindelijk een positief berichtje op de telefoon komt. Twee maanden geleden is zijn moeder overleden, en vorig jaar is hij zijn zus verloren aan kanker. Het zijn donkere tijden voor de familie. Verschrikkelijk wat daar in Münster is misgegaan.'' 

"Hij is ondernemer, hij gaat wel vaker een paar daagjes weg met z'n vriendin, even uitblazen. Op de weg terug stopten ze nog even in Münster voor een terrasje. En daar is het misgegaan. Het is verschrikkelijk'', zegt neef Henk. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marlies Schoefs

  Spoedig herstel

 • Erwin Vandriessche

  Het is inderdaad verschrikkelijk om dit te moeten ondergaan. Wat een prettige korte uitstap was, is abruut gestopt door een gek in een busje. Die het nodig vond om nog andere onschuldige mensen mee te slepen in zijn zelfmoordactie! Het is een spijtig en gevaarlijk fenomeen die nu in de EU zijn intrede heeft gedaan, door idioten die het nodig vinden aanslagen na te apen en zich zo in het nieuws te werken . Veel sterkte aan de slachtoffers en familie.

 • Gerard Braeckmans

  En wat met al die andere mensen?

 • Peggy Geerts

  Je zal inderdaad maar op de verkeerde plaats op het verkeerde moment zijn . Veel sterkte aan iedereen die betrokken is , aan hun familie en vrienden .

Video