Nederlands kind teruggehaald uit Syrië

Syrie. Foto ter illustratie
EPA Syrie. Foto ter illustratie
Een 11-jarig meisje met de Nederlandse nationaliteit is gisteren vanuit Syrië naar Nederland gebracht. Dat melden bronnen aan de NOS. Waar het meisje nu verblijft, is niet bekend.

Het meisje heeft een Nederlandse vader. De moeder, die niet Nederlands is, vertrok enkele jaren geleden met haar dochter naar Syrië. Het is onduidelijk of zij zich bij een terroristische groepering aansloot. De twee zaten in het noordwesten van Syrië en verbleven niet in een detentiekamp.

Aangifte

De vader heeft in Nederland aangifte gedaan wegens ontvoering. Ook schakelde hij het Nederlandse Rode Kruis in. Die maakte het uiteindelijk mogelijk dat het meisje via Turkije teruggehaald kon worden. De moeder vond het goed dat haar dochter terugkeerde naar Nederland.

De repatriëring is met medeweten van de Turkse autoriteiten en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken uitgevoerd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean-marie machiels

    Als het om een ontvoering gaat is dit pure logica. Als beide ouders vrijwillig naar Syrië gingen, dan is repatriëring een kost die een land op de ouders of op de vragende partij zou moeten verhalen...