Nederlands kind gewond na val uit stoeltjeslift op skipiste in Oostenrijk

Een 12-jarige skiër uit Nederland is in Oostenrijk uit een stoeltjeslift gevallen. Het kind raakte gewond en is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Innsbruck gebracht.

Het Nederlandse kind was op tweede kerstdag met twee andere kinderen en een 36-jarige skileraar aan het skiën bij Sölden in het westen van Oostenrijk. Vanuit het dal gingen ze met de lift weer naar boven. Vlak na vertrek gleed de 12-jarige langzaam weg. 

De leraar greep het kind bij de jas en de broek en wist een val te voorkomen, maar het lukte niet om het kind terug op het stoeltje te krijgen. De leraar raakte vermoeid en kon het kind niet langer vasthouden. Van 4 meter hoogte viel de tiener op de rand van een skipiste.

Twee Nederlandse broers van 43 en 41 moesten dan weer gisteren in veiligheid worden gebracht bij Lech. Tijdens het skiën belandden ze op een rotsachtig terrein, waar ze zelf niet meer uit konden komen. Daarom sloegen ze alarm. Aan een touw van een reddingshelikopter werden ze ongedeerd naar een veilige plek getild.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.